Aktivna prodaja ili maltretiranje korisnika?

aktivna prodaja

Ne znam da li i koliko često posjećujete poštanske urede,a li moji odlasci u poštu u posljenje vrijeme više mi dođu kao kazna, a ne kao nešto što moram odraditi.

Vrijeme koje provedem u redu se višestruko povećalo jer djelatnice moraju nuditi dodatne usluge. Koja idiotarija! I za njih i za mene.  One nemaju izbora jer danas ostati bez posla je ekstreman luksuz, a ja trošim ogromne napore kako bi ostao pristojan.

Čekam u redu, nije gužva, a ja imam osjećaj da ću pola radnog dana provesti tu jer svaka osoba dobije pitanje da li je zainteresiran za TV, kreditnu karticu, dopunsko osiguranje… što li je slijedeće!?!

I onda slijede informacije o akcijama koje potraju i duže od predaje pošte ili plaćanja računa. Katastrofa!

Počet ću donosit kavu sa sobom dok čekam *
** hmmm…  nakon ove rečenice mogao bi me idući puta u pošti dočekat automat za kavu 🙂

Živo me zanima čija je to ideja i koje fakultete moraš završiti za donošenje takvih poslovnih odluka? Za ovo ne treba magisterij niti bilo kakva titula da bi shvatio kako takav pristup nema veze sa primarnim poslovanjem pošte, stoga gospodo iz uprave pronađite model informiranja korisnika koji neće vašu primarnu uslugu usporiti!!!!!!!!

Ljude kada interesira TV usluga zvat će sami pružatelja usluga. Osiguranje nikad ne bi tražio u pošti jer vi niste osiguravajuća kuća, a ako trebam kreditnu karticu popunit ću obrazac i donijeti ga k vama da ga pošaljem kartičaru i za to platiti poštansku marku. Hvala.

PS
… i onda zadovoljan što dan nije bio naporniji, popodne odem u supermarket ili trgovački centar, a tamo me zaustavljaju da bi me masirali na sred prolaza (preko odjeće),  mazali mi ruke kremom, manikirali……itd.  To su postale kritične točke koje zaobilazim u širokom luku jer tu bar ne moram čekat u redu (pokušavam situaciju sagledat na pozitivan način).

Svakim danom me sve manje toga iznenađuje, vjerojatno će nam do ljeta i na naplatnim kućicama nuditi dodatne usluge koje nemaju veze sa cestarinom, uz račun za vodu ćemo dobiti ponudu za vitamine topive u vodi, u čistoći će imati akcijsku ponudu ovlaživača zraka, a o energentima i državnoj upravi ne želim ni razmišljat J

Iskreno želim da se ova država što prije oporavi kako bi ljudi, koji su prisiljeni raditi ovakav posao imali mogućnost izbora. Nadam se da će tada i poslodavci imati drugačiji pristup svom načinu poslovanja.

Related posts